24.06.2018 Slovenija 12 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Ne veste, kam na dopust? To je letos najbolj vroča destinacija!

Hrvaška je s svojimi čudovitimi plažami, kristalnim morjem, številnimi otoki, zgodovinskimi znamenitostmi, bogato kulinariko in odličnim podnebjem vsako leto ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na svetu. Težko je reči, katera plaža je najlepša ali kateri otok je najbolj priljubljen, saj jih je skoraj 1200 in med njimi ima vsak kakšnega, ki mu je zaradi spominov na nepozabna doživetja, ki ga nanj vežejo, najbolj pri srcu. Hrvaška je vsekakor prava destinacija za ustvarjanje spominov in dostopanje do ekskluzivnih doživetij tudi to poletje.

Počitnice na Hrvaškem - 2
V očarljivem Dubrovniku boste zagrizeni popotniki med ogledom zgodovinskega mesta odkrivali skrite dragulje.

Če se še vedno niste odločili, kje boste letos preživeli poletne počitnice, je Hrvaška zagotovo odlična izbira. Vsaj tako pravi več kot 15,5 milijona turistov v letu 2016. Na spletu lahko najdemo številne lestvice najbolj priljubljenih in najlepših hrvaških otokov, na katerih so se v preteklih letih znašli otoki, kot so Hvar, Vis, Mljet, Biševo, Korčula, Rab, Silba, Murtet, Krk, Pag in še bi lahko naštevali. Njihove plaže, ki veljajo za najlepše na svetu. Ena izmed najbolj znanih peščenih plaž je zagotovo Rajska plaža na severu otoka Rab, med najlepše pa se uvrščajo tudi plaža Sakarun (Dugi otok), Kraljičina plaža (Nin), Borik (Zadar), prodnata plaža Dražica v Biogradu, plaža v zalivu Porat (Biševo), Bellevue (Dubrovnik), Stiniva na Visu ali plaža v naselju Lubenice na otoku Cresu, ki je bila uvrščena med 15 najlepših plaž na svetu.

Počitnice na Hrvaškem - 4
Vsi glasbeni entuziasti se boste navduševali nad glasbenimi takti v objemu trdnjave Sv. Mihovila v Šibeniku.

Poleg vseh naravnih lepot, starodavnih mest in zgodovinskih znamenitosti,  turiste na Hrvaško vsako leto privablja tudi bogata kulinarika, prijazni domačini, legendarna glasba in kulturna dediščina. Tudi Slovenci se radi vračamo tja. Morda zato, ker nas tam čakajo prijatelji, znanci ali sorodni, ker nas navdušuje čisto morje, njena dostopnost ali pa nas tja vodi navada. Letos se bo imetnikom kartic Mastercard poletje na priljubljeni turistični destinaciji vtisnilo v spomin tudi po neprecenljivih doživetjih, ki jih omogoča globalna platforma Priceless Cities v sklopu Priceless Croatia.

Hrvaška, kot je še niste doživeli

Razlogov, zakaj se Slovenci vsako leto znova najraje vračamo prav na Hrvaško, je veliko. Morda je to zato, ker nas tam čakajo prijatelji, znanci ali sorodniki, morda je to razumevanje jezika, občutek varnosti, bližina, ker nas navdušuje čisto morje in naravne lepote, ali pa se tja odpravimo iz čiste navade. To kar je zagotovo je, da Hrvaška s priključitvijo programu imetnikom kartic Mastercard omogoča, da raziščejo njeno turistično ponudbo na morda še nepoznan način in si s pomočjo ugodnosti, ki jih nudi, poletje zapomnijo po neprecenljivih doživetjih.

Ob registraciji na spletni strani Priceless Croatia si boste lahko izbrali enodnevni izlet do očarljive Modre špilje in Zelene jame na otoku Biševo, ki slovi po morskih jamah, ob zalivu pa se skrivajo tudi številne peščene plaže. Privoščili si boste lahko tudi kulinarično razvajanje v restavraciji Meneghello v Palmižani na Peklenskih otokih, ki so najlepši del hvarske riviere. Skrite plaže, kamnite terase in modre lagune so nekaj, zaradi česar so Peklenski otoki rajski. Ne spreglejte tudi edinstvenega jadranja po dolini reke Neretve ter spoznavanja naravnih in kulturnih znamenitosti, svoje brbončice pa razvajajte s pokušino tartufov v restavraciji Zigante. Ljubitelji skrivnosti ste vabljeni v osupljiv svet domišljije na zasebni turi z iluzionistom, ki vas bo popeljal skozi Muzej iluzij v Zadru. V istem mestu ste lahko priča tudi unikatnemu pogledu na morje, namenjenem le gostom restavracije Foša, ki v spremstvu kulinaričnih specialitet poskrbi za neprecenljivo vzdušje. V očarljivem Dubrovniku boste zagrizeni popotniki med ogledom zgodovinskega mesta odkrivali skrite dragulje. Ne nazadnje pa se boste vsi glasbeni entuziasti navduševali nad glasbenimi takti v objemu trdnjave Sv. Mihovila v Šibeniku v sklopu VIP koncerta na prostem ali v živo s pomočjo nepozabne izkušnje festivala Ultra Evrope in ekskluzivnim VIP vstopom v zakulisje.

Počitnice na Hrvaškem - 6
Otok Biševo slovi po dihjemajočih morskih jamah, ki si jih morate ogledati.

Sponzorirana vsebina

Oceni članek

         
Ocena: 2,1 / 34

Prenesi v