24.04.2018 Slovenija 12 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

To morate vedeti!

Brezstične bančne kartice že nekaj časa niso več novost in v tem času so se izkazale kot hiter, praktičen in varen način plačevanja v številnih vsakdanjih okoliščinah. Hitri nakupi na blagajni so z brezstičnim načinom plačevanja postali še hitrejši, in ker v primeru manjših zneskov večinoma ni treba vnesti PIN-a, jo namesto plačevanja z gotovino uporablja vedno več potrošnikov. S seboj jo lahko vzamete zvečer, ko se odpravite na sprehod ali pa na zabavo, ko imamo zlasti pripadnice nežnejšega spola pogosto s sabo le manjšo večerno torbico z zelo omejenim prostorom.

Ženska plačuje z bančno kartico - 1
Brezstična kartica tudi med plačevanjem ostane v vaših rokah, imate popoln nadzor in večji občutek varnosti. (Foto: iStock)

Kolikokrat ste se že znašli v situaciji, ko vas je skrbelo, ali imate pri roki dovolj gotovine za plačilo kave, ko se vam je mudilo in ste se želeli izogniti zamudnemu plačevanju z gotovino ali kartico, ali pa ste stali na blagajni, z eno roko držali vrečke ali otroka v naročju, z drugo pa brskali za kovanci po denarnici? Z brezstično kartico je tako, kot če bi imeli pri sebi vedno točen znesek, kamorkoli greste, tako da vam ni treba nositi s seboj veliko gotovine ali brskati za kovanci. To pa je le nekaj razlogov, zakaj jo z veseljem uporablja vedno več potrošnikov in zakaj plačevanje z njo ponujajo številne restavracije s hitro hrano, bencinske črpalke, trgovine,drogerije, trgovine z oblačili, lekarne, športni objekti in številne druge lokacije.

Mastercard - 1
Nič več vam ni treba skrbeti, ali imate pri roki točen znesek gotovine, nakupe pa boste opravili hitreje.

Hitro, enostavno in varno

Plačevanje na ta način je enostavnejše in hitrejše od plačevanja z gotovino in nič bolj tvegano od drugih načinov plačevanja s kartico. Za to poskrbi vgrajen varnostni čip, brezstične transakcije pa so obdelane prek iste mreže kot pri standardnih plačilnih karticah. Ker kartica tudi med plačevanjem ostane v vaših rokah, imate popoln nadzor in večji občutek varnosti. Brezstična kartica zagotavlja prijetnejšo izkušnjo nakupovanja, saj vam ni treba skrbeti, ali imate pri roki točen znesek gotovine, nakupe pa boste opravili hitreje.

Kako poteka plačevanje?

Brezstične kartice Mastercard® in Maestro® temeljijo na najnovejši tehnologiji za plačevanje in vam na prodajnih mestih, ki so označena s simbolom za brezstično plačevanje, omogočajo brezstično plačevanje pri majhnih in velikih nakupih. Ko želite poravnati znesek nakupa, kartico prislonite na čitalec/POS-terminal. Na primerni razdalji se čip aktivira, ko pa ga terminal prepozna, se začne šifrirana izmenjava podatkov, ki so potrebni za plačilo. Na koncu kartični terminal potrdi sprejem plačila, da je bilo uspešno opravljeno, pa prepoznate po pisku in prižgani zeleni lučki. Za zneske do 15 evrov kartico samo prislonite na čitalec, za zneske večje od 15 evrov pa vtipkate tudi PIN-kodo. Če prodajno mesto ne omogoča brezstičnega plačevanja, svojo brezstično kartico uporabite z vstavljanjem ali potegom skozi POS-terminal na blagajni, kot bi to storili s standardno kartico Mastercard.

Mastercard - 3
Plačevanje s plačilnimi karticami Mastercard® in Maestro pa vam prinaša tudi posebne ugodnosti pri izbranih prodajalcih.

Plačevanje s plačilnimi karticami Mastercard in Maestro pa vam prinaša tudi posebne ugodnosti pri izbranih prodajalcih. V prihodnosti lahko pričakujemo več brezstičnega plačevanja, zato je zdaj pravi čas, da si jo omislite tudi vi in preizkusite najhitrejšo in najbolj enostavno obliko plačevanja ta hip, ki je navdušila potrošnike po svetu!

Sponzorirana vsebina

Oceni članek

         
Ocena: 2,2 / 18

Prenesi v