24.04.2018 Slovenija 12 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

Najbolj pogosti razlogi, zakaj se vam mastijo lasje

Veliko žensk ima težave z mastnimi lasmi, zaradi česar si vsakodnevno umivajo lase, misleč, da bodo na tak način svojo težavo najlažje odpravile. Napaka! Mogoče niti same ne vedo, da s tem še dodatno pospešujejo ta nadležen proces. V nadaljevanju razkrivamo 6 najbolj pogostih razlogov, zaradi katerih se vam morda mastijo lasje ...

Mastni lasje
(Foto: iStock)

1. Lase si umivate vsak dan

Bolj pogosto umivate svoje lase, hitreje se bodo mastili. Idealno bi bilo, da lase umijete dvakrat na teden. Tudi pri nanosu šampona nikar ne mislite, da boste z veliko količino sredstva za umivanje las svojo glavo dlje časa obdržale čisto. Dovolj bo že nekaj kapljic šampona, zato nikar ne pretiravajte.

2. Lase umivate z vročo vodo

Za zdravje las niso škodljivi le sušilci, kodralniki in ravnalniki las, ampak tudi vroča voda, s katero si spirate lase po tem, ko ste jih umile. Toplota namreč pospeši izločanje maščob, zato je priporočljivo, da si lasišče umivate z mlačno ali celo hladno vodo.

Mastni lasje
(Foto: Pinterest)

3. Napačno izbran glavnik

Če je vaše lasišče bolj mastno, je najbolje, da uporabljate plastični glavnik z rahlo zaokroženimi vrhovi. Izogibajte se kovinski krtači, ker boste z njo med razčesavanjem mast raznesle po celotni dolžini las. Zelo pomembno je tudi, da krtačo redno čistite, sicer se na njej lahko naberejo sloji prahu, ki jih med česanjem prenašate na lase. 

4. Previdno z balzamom

Če so vaši lasje mastni, je bolje, da se izognete uporabi balzama za lase. Takšno lasišče namreč še hitreje absorbira nečistoče, zaradi česar še prej postane mastno. V primeru, da si brez balzama težko razčešete lase, ga uporabite zelo malo in nanesite le na konice las, nikoli ga ne vtirajte v lasišče. 

5. Pretiravate z uporabo izdelkov za oblikovanje las

Pretirana uporaba raznih mask, oblog in drugih pripravkov za lase ni priporočljiva, zlasti, če ti niso prilagojeni mastnemu lasišču. Zato lahko namesto ugodja povzročijo le še dodatno izčrpavanje lasišča.

6. Ves čas se dotikate las

Če greste večkrat na dan z rokami skozi lase, je morda čas, da to navado spremenite. Na rokah je pogosto znoj, bakterije in nečistoča, in ko se z njimi ves čas dotikate las, to prenašate na lasišče, ki se hitreje masti. 

Nega las - 1
(Foto: iStock)

Oceni članek

         
Ocena: 2,3 / 6

Prenesi v

Komentarjev: 2
Frane Šajn 12.10.2017 15:13:01
Ah ne nabijat lepo vas prosim geni so pač geni. V njih je vse zapisano. Poznam reve , ki so skoraj že plešaste in po drugi strani ženske, ki imajo že v poznih letih na glavi pravo krtačo ne lasišče, so pa redke te srečnice.
slovenc79 25.01.2018 19:57:43
problem je pretiravanje z umivanjem. ta "mast" je naravna zaščita las, in če se to kar naprej spira z agresivnimi šamponi, se še toliko bolj proizvaja. enako velja za kožo, ki je že v mladosti pri mnogih uničena zaradi preveč umivanja in še raznih ličil in krem povrhu.
Več komentarjev