24.06.2018 Slovenija 12 °C
Prijavljen si kot: | Odjavi me

5 pravil za lažje ličenje

Čeprav ste se tokrat odločile za nakup kakovostnih in obenem tudi dražjih izdelkov, se vam še vedno dogajajo manjše neprijetnosti. Maskara se razmaže že nekaj ur po nanosu, vaši podočnjaki so vidni kljub idealnemu odtenku korektorja, čopič za nanos pudra pa tudi ob rednem čiščenju ostaja umazan. Gre za slabe izdelke ali nepravilno uporabo?

nanašanje maskare
(Foto: Thinkstock)

Razmazana maskara

Se tudi vam pogosto zgodi, da se vaša maskara nahaja vse povsod drugje, samo na trepalnicah ne? Morda se problem skriva v mastni koži ali odstranjevalcu ličil, ki morda vsebuje olje, kar je za rast trepalnic sicer dobro, za obstoj maskare pa slabo. Pred nanosom zato celotno površino veke in trepalnice obvezno obarvajte s pudrom v prahu, ki je lahko za odtenek ali dva svetlejši od barve vaše kože. Puder ne bo 'rešil' zgolj maskare, temveč bo pripomogel tudi k boljši obstojnosti senčila.

Čopiči za ličenje
Čopiči potrebujejo redno čiščenje. (Foto: iStockphoto)

Umazani čopiči za ličenje

Čopiči za ličenje po čiščenju lahko postanejo nagubani in razmršeni, kar preprečite tako, da za čiščenje uporabljate posebno tekočino, ki je primerna za nego in odstranjevanje ostankov ličil ali poskusite z detergentom za umivanje posode. Nekaj kapljic detergenta raztopite v kozarcu vode in vanj potopite čopiče. Po dobri uri čopiče splaknite pod hladno vodo in osušite.

Bela črta po nanosu šminke

Če ste rdečilo prenehale uporabljati zaradi neprestanega nabiranja v kotičkih ustnic ali zaradi neestetske bele črte, ki se pojavlja v notranjosti ustnic, to pomeni, da potrebujete temeljit piling. Tako kot koža tudi ustnice potrebujejo občasen piling. Tega lahko naredite s staro ščetko za zobe, s katero nežno masirajte povrhnjico in na ta način odstranite odmrle kožne celice. Pred nanosom glosa, ki ustnice lahko zelo izsuši, jih zaščitite z nežno plastjo vazelina, po nanosu šminke pa ne pozabite še ugrizniti robček, ki bo iz kotičkov odstranil višek barve.

Neukrotljive obrvi

Ženske, ki imajo že po naravi močne in goste obrvi, imajo večkrat težave z njihovim oblikovanjem. Neukrotljive obrvi lahko počešete z uporabo odslužene ščetke, ki ste jo pred tem dobro očistile in nanjo nanesle majhno plast laka za lase. Če iščete še hitrejšo alternativo, se zanesite na uporabo brezbarvnega vazelina, ki ga lahko uporabite tudi na laseh.

Puppy eyes make up
(Foto: You Tube)

Neprimeren korektor

Korektor naj bi s kože zabrisal manjše nepravilnosti, kot so mozolji ali podočnjaki, če pa je njegova struktura pregosta, se lahko hitro zgodi, da sama uporaba naredi več škode kot koristi. Gost korektor se namreč hitro ujame med kožne gubice in pore, rezultat pa je debela in vidna plast barve, ki še bolj poudari nepravilnost, ki smo jo želele skriti. Za prekrivanje podočnjakov zato uporabljajte za odtenek ali dva svetlejši tekoči puder, ki ga na področje vek nanesete s prstnimi blazinicami. Na koncu njegovo strukturo utrdite z nežno in tanko plastjo pudra v kamnu. Nepravilnosti, kot so mozolji ali izpuščaji, pa se lahko zakrijejo z zelenim korektorjem, ki ublaži rdečico, nastalo na ali okoli nepravilnosti. Sledi nanos običajnega korektorja in skoraj neopazna plast pudra v kamnu.

Oceni članek

         
Ocena: 5,0 / 5

Prenesi v

Komentarjev: 1
 
moongirl3 24.01.2012 21:44:30
namakanje čopičev v vodi ni ravno pametna poteza...
Več komentarjev